neděle, září 26, 2010

Už asi fakt stárnu...

Jasně, samozřejmě je to tak trochu nadsázka, ALE... Vždycky je nějaký "ALE". Právě jsem dokoukal 5. řadu HOW I MET YOUR MOTHER a kupodivu jsme dospěl právě k výše nadhozenému poznání. Samozřejmě, že stárnu, ale pakliže se to začíná odrážet ve vnímání seriálů, tak už to začíná bejt vážný :)

Je nesporné, že účelem seriálu je pobavit a poskytnout člověku chvíle oddechu, ale to se mi poslední dobou daří jen částečně. Konkrétně u "Matky" (HIMYM) se samozřejmě bavim - koneckonců Barney je fakt AWE ... wait for it ... SOME :))) Ale na druhou stranu mám pocit, že stále víc a víc rozumim Tedovi, protože pomineme-li jeho "hon" na tu pravou, tak řeší i spoustu jinejch problémů, který korespondujou s jeho (resp. mým) věkem...

Ale abych nezůstal jen u tohohle případu, tak dám ještě jeden. Další z mejch top seriálů je M.A.S.H. - kterej dávaj pořád dokola už několik let a tak jsem jednotlivý díly viděl xkrát. Co se ale změnilo, je to, na co se při sledování zaměřuju. Jako teenager jsem samozřejmě vnímal především vtípky, který páchá Hawkey na Frankovi a později Charlesovi a zbytek jsem zas až tak neřešil. Teď si naopak víc všímám toho, co je jakoby v pozadí, tj. Hawkeyho názory na válku, motivy jeho chování a taky tomu rozumim. Stane se, že mi některej díl nepřijde vůbec vtipnej, protože to vtipný je převáženo tim "vážným" a já místo toho, abych se bavil, přemejšlim o tom, co ten díl odkryl...

Díkybohu jsou tu ještě SIMPSONOVI, který se snad ani řešit nedaj a tak se u nich bavim stejně jako před 10 a více lety a jsem za to rád :)))

I tak bych byl rád, kdyby se přihlásil někdo, kdo si v reakci na tenhle příspěvek uvědomil, že je na tom stejně, ať v tom nejsem sám (ikdyž i s tim jsem schopnej se smířit)... :)

5 komentářů:

zuzna řekl(a)...

je mi teprve čtyřiadvacet, ale ve vysokoškolském prostředí patřím spíš k těm starejm a usedlejm. Už mě nebaví až do rána obrážet hospody (asi mě to nikdy pořádně nebavilo), nepřijde mi k popukání když se vyučující přeřekne, nepadám pod stůl, když učitel přijde pozdě... prostě si taky říkám, že už stárnu. Většina slečen z mladších ročníků na mne působí jako "uhihňaný kačeny". Jo a taky už mi někteří spolužáci vykají! hrozný! Vím, že to nebylo o seriálech, ale i ty vnímám podobně jako ty. U svatebních dílů HIMYM jsem spíš než bych se smála plakala za Lily. Takže asi opravdu stárneme

M. Z. řekl(a)...

Krom obrážení hospod, k čemuž jsme s kolegy vždy přistupovali se vší vážností a respektem, jsme na tom byli asi podobně... :)

Asi to tak má bejt, ikdyž dneska jsem byl na skok v Plzni a když jsem míjel jeden ze studentskej klubů, tak mi přišlo docela líto, že už to nikdy nezažiju...

No ale to je život a ačkoli Tvůj příspěvek nebyl přímo o seriálech, přesto jsem za něj rád a cením si Tvé odvahy to přiznat :)

Martina řekl(a)...

Když o tom tak přemýšlím, tak mám s odstupem času taky pozměněné vnímání seriálů. Zrovna MASH.. na střední jsem viděla snad všechny díly a od té doby jsem ho měla zafixovaný jako skvělý "seriál". Sice byl o válce, ale každý díl překypoval vtipem, sarkasmem a dvojsmysly, nad kterými jsem se vždycky od srdce zasmála. Když jsem ho ale zase začala sledovat před rokem, vždycky o víkendu dopoledne, najednou jsem nechápala, co mi tehdy přišlo tak vtipné. Taky teď mnohem víc vnímám ty drsné podmínky a absurdní situace, které se doktoři v MASHI snaží zlehčit nejapnými žertíky a vzájemným dobíráním.

M. Z. řekl(a)...

Další odvážná :)

No zdá se, že to vidíme taky stejně, ale už s tim asi nic neuděláme...

Asi je to něco s čim je třeba se smířit...

Unnati Aranya Apartments Noida řekl(a)...

This was actually what I was looking for,This for sharing and keep up the good Information…
unnati the aranya
aranya sector-119 noida
aranya sector 119 noida
aranya apartments noida