sobota, dubna 17, 2010

Kdo se bojí kocoura Mikeše??? :)

Tak tohle mě taky pobavilo, ikdyž se už nejedná o čistokrevnou zábavu... Prostě chtít vyřadit příběhy kocoura Mikeše ze školní četby kvůli rasismu je opravdu k smíchu, kdyby to někteří naši spoluobčané nemysleli vážně :))) Pravdou je, že jsem si nedokázal vybavit, kde se Josef Lada tak trestuhodně spustil a tak jsem zapátral, našel a nabízím k posouzení .... :)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ačkoliv nechci znít jako rasista, tak mě na jednom fóru na záchranu Mikeše ve školách pobavila hláška o tom, že až se „romové“ prokoušou kocourem Mikešem, tak budou chtít přepsat všechny učebnice dějepisu… Přijde mi, že prostě romové hledají rasismus zbytečně i tam, kde prostě vůbec není… a to není případ jenom pana Lady…

M. Z. řekl(a)...

Taky mě to pobavilo - koneckonců za tyhle reakce si můžou ti aktivisti sami... Ale jinak souhlasim - ohánění se rasismem a vůbec diskriminací (nejenom Romů) je totiž snadnější než hledání řešení...

Pavlí Ká řekl(a)...

Když zakážou Mikeše, budou muset zakázat Polednici-"U lavice dítě stálo, z plna hrdla křičelo, podejž bys jen trochu málo, ty CIKÁNĚ mlčelo!", Cimrmana (divadelní hru Blaník, jak se k Řípu žene Praotec Cikán ve voze plném kradených slepic) i další českou klasiku... ach joo.
To je jako v Americe, kde se nemůže tabuli říkat blackboard, ale jen board, protože black je rasistický... no tak, lidi???
:)